OrAnG SeDaNg SkOdEnG BloG YaTt!

Sparkle Of My Life
The Owner

Nurhayati Abdul Talib -Yatt-
Penang, Butterworth
D.O.B= 9 Ogos 1991
Family
Daisypath Anniversary tickers


Contact Me



Follow Instagram (sparklelifehijab)

My Heart

No one can give me truly love more than my parents. Love you mak. Love you abah :').
Daisypath Happy Birthday tickers


When we first talked to each other I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing And I'll be here for you to the end. You listen when I have a problem And help dry the tears from my face. You take away my sorrow And put happiness in its place. We can't forget the fun we've had Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny People think we're insane-If they only knew! I guess this is my way of saying thanks For catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend And being here with me through it all.


My Diaries

Yatt guna produk apa untuk kulit?

 Assalamualaikum

Hye.. hari tu ada orang comment dekat entry yang lepas-lepas mintak share macam mana Yatt jaga kulit. Haha! kay memang nak tergelak sebab Yatt tak lah jaga sangat kulit ni..bukan apa..malas dan rasa macam buang duit pulak beli produk mahal-mahal. Tapi tak bermakna tak jaga langsung...dah nama pun perempuan, mesti la ada juga pakai sikit-sikit calit sana calit sini kat muka nak nampak cantik..ye dop? >.<. Okay biar la Yatt share serba sikit apa yang Yatt guna untuk kulit Yatt nie...tak ada la elok mana..biasabiasa saja..maybe dalam gambar je nampak macam tu..kat luar lain...

Untuk pengetahuan semua..Yatt cuma guna product Safi Balqis je. Since Yatt sekolah..Yatt tak pernah cuba or gatal gatal nak guna produk lain walaupun ada yang promote product itu..product ini yang kulit nampak malatop kalah Siti Nurhaliza. Safi Balqis murah je..jimat cos sikit..hehe...Tapi rasanya kulit kita berbeza-beza kan..i mean kadang-kadang ada yang guna produk ni tapi tak sesuai dengan kulit.. huhuu mohon berani tanggung risiko la ek kalau nak cuba...takut nanti ada pulak yang salahkan Yatt...Banyak actually produk keluaran safi ni..tapi Yatt tak guna semua...haih Yatt student lagi..mana nak cekau duit banyak-banyak nak beli satu set...lagipun malas nak kelebek muka lama-lama..pecah cermin nanti..haha!. 

Ni Scrub..sebelum nak cuci muka Yatt guna scrub ni dulu..cuci untuk buang daki-daki dekat kulit muka. Jangan la tonyoh kuat-kuat sangat..kang merah kulit korang tu..silap-silap terkoyak kulit bagi yang kulit dah nipis..jangan amalkan guna scrub ni selalu...rosak kulit nanty..Yatt guna seminggu 2 atau 3 kali..

Ni pencuci muka Safi Balqis Perfect10. biasanya Yatt cuci muka 2 kali sehari guna pencuci muka ni. Bergantung pada korang la nak cuci berapa kali pun...haha!

Then yang ni TONER. Lepas dah cuci muka, sapukan toner ni guna tisu yang nipis tu.ape nama tah tisu tu..orang perempuan mesti tahu kan...hehehe
Lepastu guna Krim..tempek sikit-sikit jea kat muka tu...agak-agak selesa korang la..kang tebal pulak..then berminyak kulit...salahkan Yatt pulak...haha!



Hah! ni ape benda nih? hahaha ni bedak sejuk foundation nama dia..kikih. bedak ni kalau kita pakai..
tak payah pakai foundation dah..bedak pun tak payah pakai dah..kulit akan nampak rata dan cantik..jangan pakai banyak-banyak...Yatt tak suka pakai cream foundation sebenarnye..sebab nanti kulit berminyak. Jadi Yatt cuba pakai yang ini, Alhamdulillah sesuai dengan kulit..ada yang cakap bedak ni tak elok untuk kulit..kesah apa Yatt...Tok nenek Yatt pakai masa muda-muda sampai sekarang, okay je....eh before that sebelum dapatkan bedak ni, tengok tarikh luput dulu kay..sebab ada kedai yang jual bedak yang tarikh luput dan bedak tu dah jadi keras..so before ambil tu, goncang dulu botol tu..tengok bedak tu sebati ke tak.

Tadi Yatt ada cakap bila kita dah guna bedak sejuk kat atas tu, suppose kita tak payah pakai bedak dah kan..tapi Yatt tempek juga bedak sikit nak bagi rata..yela..bila kita pakai bedak sejuk, kita just guna jari kan..so nanti dah kering mesti ada part2 yang tak rata...jadi Yatt guna sikit jela bedak compact. Yatt biasa guna PIXY ye kawan-kawan. In Shaa Allah elok untuk kulit..pastikan pilih warna bedak ni sama dengan warna kulit..baru nampak natural beauty :)

Yatt jenis tak berapa suka pakai eye shadow..kalau ada majlis-majlis baru Yatt akan pakai.Tapi kalau keluar jejalan biasa ni Yatt just pakai celak pensel. Kadang-kadang pakai warna hitam..kadang-kadang pakai warna coklat..kadang-kadang pakai dua-dua sekali..kadang-kadang tak pakai langsung (kalau malas)..hehe! 



Then mascara penting okay...nak bagi nampak bulu mata melentik shantek gittuw...hehe 






Dua benda ni cuma untuk nampak muka berseri sikeeet...kang tak pakai kang pucat pulak ye muka..huhu, lipstick jenama "In2it" jadi pilihan Yatt..tapi tak pakai yang terang terang kay....kasi pilih warna yang lembut n nampak natural.. :). Kalau Yatt malas-malas gitu, Yatt just pakai Lip Ice sheer color. simple je kan?



okaaayy!! dah siaaap..boleh keluar jejalan...hehe >.<

ni gambar tanpa edit..seriusly tak tipu..macam nie saja Yatt...simple :')



gambar ni diedit sikit..sebab gambar original cerah sangat..pancaran matahari suluh muka..tak nampak batang idong..so edit kasi gelap sikit...bukan edit kasi hilang jerawat ke ape...tu parut jerawat dekat dagu pun nampak lagi..>,<


#daripada nak cerita pasal jaga kulit, terlajak cerita sampai ke makeup..apekah?? -.-!

sampai sini dulu....Assalamualaikum.. :)





Thank You For Reading ^_^