OrAnG SeDaNg SkOdEnG BloG YaTt!

Sparkle Of My Life
The Owner

Nurhayati Abdul Talib -Yatt-
Penang, Butterworth
D.O.B= 9 Ogos 1991
Family
Daisypath Anniversary tickers


Contact Me



Follow Instagram (sparklelifehijab)

My Heart

No one can give me truly love more than my parents. Love you mak. Love you abah :').
Daisypath Happy Birthday tickers


When we first talked to each other I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing And I'll be here for you to the end. You listen when I have a problem And help dry the tears from my face. You take away my sorrow And put happiness in its place. We can't forget the fun we've had Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny People think we're insane-If they only knew! I guess this is my way of saying thanks For catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend And being here with me through it all.


My Diaries

Backstabber

Assalamualaikum.



Nah kemain besar gambar aku.. Lately suka warna merah..kalau boleh hari-hari nak pakai merah..tahu kenapa? Merah tu berani, merah tu garang, merah tu gagah. Sesuai untuk aku yang berhati lembut. Hati tisu sangat..sebab tu la kot kawan baik sendiri seronok tikam aku dari belakang kan?. Baik sangat kot aku ni..walaupun dah tau dia tak suka aku, aku diamkan je...baik sangat kot aku ni..walaupun aku tau dia benci aku, aku still boleh bermanis muka dengan dia, baik sangat kot hati aku..walaupun aku tau dia tikam aku dari belakang, aku still ingat dia setiap kali aku makan. "BUAT BAIK BERPADA-PADA" istilah yang aku selalu dengar dari kecil sampai la sekarang. Dan sekarang aku bukan aku yang dulu, aku akan pastikan orang lain takkan semudah tu pijak kepala aku. Bila perlu, kemain bermanis muka, di belakang aku macam macam kau mengata. siapa kau nak judge aku??? 

"SUKA MENEGUR KESALAHAN ORANG TAPI SUSAH TERIMA TEGURAN ORANG LAIN".. memang kau ni manusia jenis macam tu kot.. kau rasa kau cukup sempurna untuk itu? tak salah kau tegur orang, tapi kau kene fikir macam mana cara kau nak tegur. Kalau kau tegur dia dekat laman sosial like Facebook, kau tak rasa ke kau dah mengaibkan dia dengan orang awam, sekaligus kau dah buat orang yang mengenali dia dan kau tahu apa masalah yang korang hadapi. Memang setiap kali ada masalah kau kena update dekat facebook ek? cantik sangat perngai kau kan..kau block orang yang kau tak suka, lepas tu kau kutuk dia dengan status-status kau tu..motif??? yang takde kaitan dengan masalah kau pun kau block sekali..kau dah kenapa? melibatkan orang lain dengan masalah kau..tak pasal pasal pulak tu. 

Subhanallah Allahuakbar.. kawan yang macam mana lagi yang kita nak dalam hidup kita? Lengkapkah hidup kita tanpa insan bergelar sahabat? Aku mungkin nampak mudah untuk dipermainkan dalam soal hati.. tapi aku tak bodoh untuk menilai seseorang.. kau bermuka-muka dengan aku selama ni..aku tau..tapi aku memilih untuk diam..sebab apa?? sebab aku lebih mementingkan persahabatan dari segalanya. Aku berharap persahabatan tu akan kekal sampai ke syurga..tapi aku kecewa..kau musnahkan harapan aku..kau merosakkan segalanya.. bukan harapan aku sorang..tapi harapan kawan-kawan yang lain.. aku sayang kau hater.. tapi sumpah aku tak pernah sangka kau tergamak tikam aku dari belakang. Kau mungkin nampak baik dari luaran..tapi kau cuba muhasabah diri..setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.. dan aku admit kekurangan diri aku..aku terima kekurangan diri kau sebagai kawan.. tapi tu dulu..sabar manusia ada limit..dan sabar aku dah pon sampai ke limit tu..jadi maaf kalau aku cakap sekarang kau bukan lagi kawan aku..dan aku harap kau lebih belajar tentang apa itu persahabatan supaya apa yang berlaku diantara kita tak akan berulang lagi untuk masa akan datang.. be strong my dear! 




Ikhlas dari,
Yatt yang pemaaf 






Thank You For Reading ^_^