OrAnG SeDaNg SkOdEnG BloG YaTt!

Sparkle Of My Life
The Owner

Nurhayati Abdul Talib -Yatt-
Penang, Butterworth
D.O.B= 9 Ogos 1991
Family
Daisypath Anniversary tickers


Contact Me



Follow Instagram (sparklelifehijab)

My Heart

No one can give me truly love more than my parents. Love you mak. Love you abah :').
Daisypath Happy Birthday tickers


When we first talked to each other I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing And I'll be here for you to the end. You listen when I have a problem And help dry the tears from my face. You take away my sorrow And put happiness in its place. We can't forget the fun we've had Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny People think we're insane-If they only knew! I guess this is my way of saying thanks For catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend And being here with me through it all.


My Diaries

LEPAKKING at McD




Hello everybody J
Rase macam da lama ta update blog... bukan malas..tapi ta rajin.. haha!! Apekah ??kemerepetan aku da start.. actually banyak story yang aku nak share..but penyakit ta rajin tu datang..bukan ape..ta rajin nak menaip je sebenarnye..plus assignment banyak.. rajin buat assignment je..huhu *bajet best student!!. Urghh now cuti mid sem.. aku kat penang skrg.. boley ta tamo balik qlate dah? Aku tenang kat tempat asal aku... bila aku balik qlate je.. aku rase serabut..macam-macam masalah actually yang aku hadapi.. nampak je aku happy mcm nie.. tapi jauh di sudut hati aku.. aku menyimpan berjuta masalah.. sedih aku..kegembiraan aku.. semuanya dapat di jelaskan dengan air mata.. dan air mata aku boleh buat orang confius... aku sedyh kah? Aku gembira kah? Yang aku tau.. aku hanya mampu tersenyum di saat aku sedih.. J
Dah dah tamo sedih-sedih.. aku nak happy-happy je.. ok hari tu aku ade mintak tolong kawan aku ajar aku guna ADOBE PHOTOSHOP. Ktorang buat dekat McD..aku mintak HANI teman aku..segan la sorang je.. plus hani kenal jugak dengan kawan aku tu..lepak dari tengahari sampai malam..bukan saja-saja n Bukan suke-suke nak blajar nie.. actually bende alah nie adalah salah satu assigment aku yang aku kene sttle dalam masa cuti nie..after cuti da kene submit.. nie assgmnt group.. aku kene buat poster.. ktorang decide nak buat poster filem ala-ala poster cite OMBAK RINDU tu..dan keje-keje lain kawan aku lain yang buat.. kawan aku semua harapkan aku je.. coz dyorg ta pandai gune adobe nie.aku pon ta pnh guna..tpi aku minat edit mengedit n design bagai2 nie... so aku ta kesah kene buat keje nie...aku usaha..and mujur ade kawan lama aku merangkap senior aku masa sekolah.. NAZIRUL nama diberi.. dy tolong aku..thanx budak kecik!! Haha kata orang kecik.. aku pon kecik gak.. ta kesah.. kecik pon kecik la.. bukan dy sorang je yang tolong aku.. masa tengah design segala bagai tu..tetibe kawan dy datang.. n kawan dy plak sambung ajar aku.. masa aku tengah sibuk dengan kawan nazirul tu.. si nazirul kecik nie guna lappy aku dok online.. tadi hani online.. nie tukar orang pulak..oke aku ta kesah.. dyorang dah tolong aku tu pon aku dah bersyukur.. yang ta boleh blah nazirul sempat lagy dok skype dengan kawan dy..senior aku jugak.. pastu dok posing guna lappy aku.. gedix kata camera lappy aku cun!! Muka dy tanampak jerawat dalam tu.. dy syok.. haha!! Bajet comey itu budax... lawak2..dy puna khusyuk dok usha muka dy dlm cmera lppy nie, dy sendiri ta sedar yang dy tertekan video camera.. aku smpn lagy video tu.memang lawak.. haha *macam macam la hang nie kecik...
tapi actually aku still ta faham lagy mcm mna nak guna adobe tu..susah dowh.. aku cuba belajar lagy.. bile dah siap poster tu.. aku sangat-sangat puas hati.. sebab memang cantek sangat lah!! Aku suke.. bagi aku lagy cantek dr poster ombak rindu.. ciyezly... ouh lpe nak gtau.. tajuk filem tu aku buat “KAU KEKASIHKU”. Actually aku ade bace novel bertajuk nie.. and aku suka jalan ceritanya.. so aku pinjam tajuk novel tu kejap.. n watak-watak dalam cite tu aku letak je name suke hati bapak tiri aku... haha!! And nama orang terpenting dalam hidup aku.. aku tak tinggal.. DANISH, HERDINA, DANY EIMER, HANI SHAA.. *ta pasal-pasal hampa jadi pelakon.. haha !! nama aku pon aku letak.. *memang taboley blah!!. Apepon siyezly aku kene belajar lagy sekali nak buat poster nie.. and aku sangat-sangat memerlukan bantuan kawan kat kelantan nanti.. TOLONG WEY!! L

Kat bawah nie poster yang dah siap untuk present nanti...and aku selitkan sikit gambo nazirul, hani  n aku masa tengah gedix dok posing..
_
_
_
nah besar punya aku letak.. tak nampak lagy memang saja.. cantek tak?? hee
oke cuba teka sape hero n heroin kat poster tu?
tu la KIM BUM & MAYA KARIN
taboley blah kan?? aku gabung retis korea ngn mlysia..
haha sukati aku.. 
aku sangat gila dengan KIM BUM..
and aku start minat MAYA KARIN bila tengok dy dalam cita ombak rindu..

_
_
_
_

 
ni nazirul.. budak kecik yang aku kata tu.. haha!!
budak multimedia.. memang ta heran la kalau dy boleh buat poster tu kan..
ok actually gmb nie langsung ta di edit.. tatau plak cmera lappy aku cantek mcm nie..
haha memang pulun...syok sendiri amik gmbq..
_
_
_
_


 
nie plak hani.. BESTFRIEND aku..
aku sayang dia..
dy teman aku..memang terbaek!!
masa hantaq dy balik umah..aku peluk dy.. macam nak nangez..
takut ta dapat jumpa lagy pas ni..
love you so much babe!!
_
_
_
_



ni la kami.. tak lepas peluang amik gambar bersama setiap kali 
kua dating.. tak kira kat mana saja..
_
_
_
_

oke then..tarang!!! kami kawan!! :')

oke sampai sini dulu...
chauuu....~











Thank You For Reading ^_^