OrAnG SeDaNg SkOdEnG BloG YaTt!

Sparkle Of My Life
The Owner

Nurhayati Abdul Talib -Yatt-
Penang, Butterworth
D.O.B= 9 Ogos 1991
Family
Daisypath Anniversary tickers


Contact Me



Follow Instagram (sparklelifehijab)

My Heart

No one can give me truly love more than my parents. Love you mak. Love you abah :').
Daisypath Happy Birthday tickers


When we first talked to each other I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing And I'll be here for you to the end. You listen when I have a problem And help dry the tears from my face. You take away my sorrow And put happiness in its place. We can't forget the fun we've had Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny People think we're insane-If they only knew! I guess this is my way of saying thanks For catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend And being here with me through it all.


My Diaries

New Me

Assalamualaikum

Hello sayangs! hey lamanya tak update blog ni..miss me? ouh thanks! i miss uols too. haha! woopss terover pulak, sorry. Sejak lama tak berblogging ni, macam macam yang berlaku, ada suka ada duka. Everything dah berubah, baik dari segi kehidupan, pelajaran, kekeluargaan dan cinta. No need to story all of them, yang penting hidup mesti diteruskan, pandang ke hadapan, sentiasa motivate diri supaya tak jadi seorang yang lemah dalam menghadapi setiap cabaran. InshaaAllah kebaikan dan kebahagiaan menunggu kita di sana. Well, semua orang berhak untuk bahagia. Allah menguji seseorang melalui pelbagai cara, seseorang yang bersabar insyaAllah berkat kesabaran itu akan dibalas olehNYA dengan kebaikan. Enough is enough! apa guna mengejar cinta insani andai cinta Allah tak kau perolehi. Walau diri  leka dengan duniawi, namun masih sedar dari sudut hati akan kelemahan diri. Alhamdulillah kita cuba perbaiki.  huh ni baru intro okayh. 

Matlamat dalam diri:

  • Sedaya upaya memberi kebahagiaan dan kepuasan hati kepada keluarga. Family comes first.
  • Belajar untuk dapat A bukan untuk lulus. ( nasihat seseorang kepada Yatt, thanks "M" ).
  • Capai cita-cita demi kebahagiaan bersama.
  • Berkawan biar jangan sampai orang pijak kepala kita. (tak boleh ikut sangat kata orang, kalau org suruh itu suruh ini semua buat. dalam erti kata lain "lurus bendul" maybe)
  • 2 tahun akan datang KAHWIN. hahaha! kalau dah jodoh tu sampai la. (kita hnya merancang)
Sudah la sikit-sikit..kalau nk list matlamat ni, banyak sgt..matlamat yang sebelum ni pon belum tercapai, tambah lagi dengan matlamat yang baru kan?? hihi . So, good luck to me and to uols!


**cuci mata sikit tengok gambar-gambar terbaru Yatt dan keluarga**

sebelum tu nak promote sikit, yatt ada buat bisnes sendiri..bisnes kecilan je..jual SATIN SHAWL.
So those yang rasa berminat boleh ke:

Instagram Yatt: nurhayati_0908 (<-- klik sini)



This is new me :)

Le'cousin

Le'big family 

Love you ABAH 

Walau hati sedih, namun masih mampu mengukir senyuman


Terima diri ini, jangan dihina, jangan di caci kerana aku lemah..lemah untuk menerima kesedihan, berikan aku kebahagiaan semoga aku dapat menapis sedikit demi sedikit kesedihan jauh dari sudut hati..


Lots of LOVE,
NurhayatiAbdulTalib









Thank You For Reading ^_^