OrAnG SeDaNg SkOdEnG BloG YaTt!

Sparkle Of My Life
The Owner

Nurhayati Abdul Talib -Yatt-
Penang, Butterworth
D.O.B= 9 Ogos 1991
Family
Daisypath Anniversary tickers


Contact Me



Follow Instagram (sparklelifehijab)

My Heart

No one can give me truly love more than my parents. Love you mak. Love you abah :').
Daisypath Happy Birthday tickers


When we first talked to each other I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing And I'll be here for you to the end. You listen when I have a problem And help dry the tears from my face. You take away my sorrow And put happiness in its place. We can't forget the fun we've had Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny People think we're insane-If they only knew! I guess this is my way of saying thanks For catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend And being here with me through it all.


My Diaries

Cameron Highland :')

Assalamualaikum

Since aku menghupdate entry yang panjang berjela sampai orang letih plus nak termuntah ijau membacanya, aku jadi malas pulak nak buat entry baru. Opss bukan malas tapi kurang rajin je kayh. 25 Disember 2012, iaitu bersamaan hari selasa atau dalam bahasa inggeris tuesday, ni lah pertama kali aku bercuti. Haaa sedih kan??/Hey! kau ingat aku ni kuno sangatkah sampai pertama kali bercuti??. Maksud aku pertama kali aku bercuti sepanjang aku menggangur cuti semester yang gila panjang namati. Aku bercuti kat tempat sejuk okaaayyy!! jangan jellezz (buat supa p overseas). haha! aku ni tak berduit sangat..setakat bercuti dalam negara ja la..tu pun dah cukup...luar negara tak pernah sampai lagi..tapi berangan-angan la jugak nak ke obersi tu kaaan... ehem >.<. Aku ke Cameron Highland dengan family abang aku..tujuannya bukan nak shopping..tapi aku saja nak jadi tukang menyibok sebab aku nak tenangkan fikiran dengan tengok permandangan kat sana..dengan cuaca yang sejuk, tenang, memang sesuai untuk sesiapa yang nak relaks-relaks. Pergi sehari je pun..bertolak tengahari selepas zohor..then sampai sesudah maghrib. Alhamdulillah penginapan dah di tempah terlebih dahulu..sampai je di sana, kami dah boleh merehatkan diri di sebuah apartment. Jumlah yang pergi pon ramai..jadi rasanya apartment yang sesuai untuk muat satu keluarga. Apartment pun yang murah dan biasa-biasa saja..bayaran untuk apartment tu share sorang sikit..baru adil kan?. Kalau nak harap sorang je yang bayar..botak la kepala nanti..haha!. Ouh okay entry kali ni banyak gambar jea..jangan malas-malas nak scroll kay.... jom layan gambar-gambar aku yang gila posing serta sawan bila bersama camera..zaaassss!!!!!!




Ni masa dekat rumah lagi..tengah tunggu abang jemput :)

dah masuk apartment,posing dulu dengan adik ipar abang(kak Yany). Haa yang belakang tu la abang aku

masak ramai-ramai untuk makan malam, ayam percik dengan ikan bakar cicah air asam..sedapnyaaa!

Sayur kailan..nak buat kailan ikan masin :) nyum nyum..

taraaaanngg! dinner :)

sempat lagy posing kat dapur time masak.. masak keeerrr >.<

Budak nakal achu ni.. Irfan Qaleef

Dah kenyang kot masa ni...lepas basuh tangan posing lagik..haha

Keesokkannya before kuar jejalan posing dulu. Iman Qaleef mcm terpaksa ja amik gmbar dengan achu

Again with kak Yany, gila camera >.<

Habis posing dah.. :P

Risau sangat shayang achu terjatuh nanty..aku nak posing pun tak tenang asyik tengok dy

muka control ayu (sila muntah ijau sekarang)

candid kay, aku kalau tengok bunga memang suka senyum maybe..shantek :) walaupun cuma orkid
bunga tahi ayam pun bole~ 

ni bukan candid..ni posing tah apa-apa

si cantek and me

again...

suka tangga..nak posing mana-mana pun kalau ada tangga mesti aku nak posing kat tangga gak

angin sepoi-sepoi bahasa time nie..sejuukk~

tak sempat posing okay...

Yeay! love that kipas munga-munga kaler maler..nyesal tak beli!!!!!




#Aku suka kalerful,blocking.. kontra plus menarik okayy :)

Sekian~ trimasssss





Thank You For Reading ^_^