OrAnG SeDaNg SkOdEnG BloG YaTt!

Sparkle Of My Life
The Owner

Nurhayati Abdul Talib -Yatt-
Penang, Butterworth
D.O.B= 9 Ogos 1991
Family
Daisypath Anniversary tickers


Contact Me



Follow Instagram (sparklelifehijab)

My Heart

No one can give me truly love more than my parents. Love you mak. Love you abah :').
Daisypath Happy Birthday tickers


When we first talked to each other I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing And I'll be here for you to the end. You listen when I have a problem And help dry the tears from my face. You take away my sorrow And put happiness in its place. We can't forget the fun we've had Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny People think we're insane-If they only knew! I guess this is my way of saying thanks For catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend And being here with me through it all.


My Diaries

Masak memasak

Assalamualaikum

     Alhamdulillah aku baru je lepas masak memasak. Biasa la..tengah cuti semester kan..duduk kat rumah belajar memasak la..bila lagi nak belajar kalau bukan sekarang kan? umur pun dah 21 tahun, memang patut tahu masak memasak ni haa. Actually hari ni banyak menu masakkan di rumah, tapi yang paling special and first time aku cuba masak resepi nie. Macaroni cheese goreng. Sebenarnya aku bukannya rajin sangat nak masak ni.. tapi tadi mak aku beria-ria suruh aku masak untuk keluarga mertua aku. Aceceeceh Yatt..beria kau bermertua-mertua bagai..belum kahwin okay..tapi mak aku yang panggil macam tu..kira sporting la jugak walaupun mak aku tu garang macam singa auuummm!! haha.

      Dan aku pun beria-ria jugak la nak mencuba masak untuk diorang. Aku ada mintak resepi speghati dengan macaroni bakar dekat kakak cik abg aku tu..tapi oven dekat rumah tak dak la pulak nak bakar macaroni.. nak buat spagheti..mak aku pulak tak suka spagheti..jadi, Encik google la jadi tempat aku cari resepi macaroni cheese goreng nie.. Okay fyi, ni la pertama kali aku cuba resepi ni..tapi bukan 100 percent aku guna resepi tu..aku campur-campur dengan resepi yang kakak anis bagi..ni memang dah dikira cuba naseb la..kalau sedap,sedap la..xsedap...aku dapat malu la jawabnya.. hehe. Alhamdulillah menjadi..mungkin tak sedap macam org lain buat..tapi bagi aku, cukup puas hati..baby boo cakap family dia cakap okay..sedap ja.. siap memuji-muji lagy..k aku pun kembang bertalam-talam... huhh!! lega hati bila masakan aku menjadi.. banyak kali juga aku tanya, boleh makan ke tak..takut la kalau xsedap... seriously aku risau gila..yela, nak bagi orang makan kena la buat sedap-sedap.. tambah pulak keluarga mertua kan.. >.< *kejip mata banyak-banyak kali*. 

      Mungkin ada yang kata aku nie bajet ah..baru nak try masak macaroni dah kecoh-kecoh..huhu biarin la..aku seronok kot bila masakan aku menjadi.. yela sebelum ni aku belajar masak masakan kampung ja..ni first time aku belajar masakn barat..tambah pulak tok guru aku "Google". Aku masak sorang-sorang kot..kira ok lettew kan.. hehe apa pun alhamdulillah...


Taraaaaaanngg!!! nie la hasilnya.. selebihnya dah dihantar kat umah mertua.. haha! :P


ikhlas dari,
Yatt yang sedang rajin >.<





Thank You For Reading ^_^